Hoe het werkt voor kopers

Hoe het werkt voor kopers

Woningen van GRATIS! Makelaar Almere worden alleen verkocht via ons transparante online biedingsysteem. De makelaars met lokale markt-expertise in Almere. Online bieden en eerlijk bieden zijn de sleutelwoorden voor transparantie. Bij ons is er geen sprake van bieden met een gesloten envelop in “the blind”. Wanneer je bent overboden, dan kun je te allen tijde nogmaals een bod uitbrengen.

100% transparant

Je hebt niet per se een aankoopmakelaar nodig om een bod uit te kunnen brengen, maar je bent daarin vanzelfsprekend vrij om wel of geen gebruik van te maken. Op GRATIS! Makelaar Almere.nl heb je een eerlijke kans . Alle woningen in Almere van onze opdrachtgevers komen sowieso op Funda en je krijgt  altijd de mogelijkheid om de woning te bezichtigen voordat de sluitingsdatum van de bezichtigingen is bereikt en de verkoper nog ruimte vrij kan maken om kandidaat kopers te ontvangen.

Bezichtigingen

Deze worden vrijwel altijd (9 van de 10 keer) door de verkoper(s) zelf gedaan. Zij kennen de woning en de buurt immers zelf het beste na jaren van bewoning.
Het kan zijn dat je toch een van onze  makelaars treft op lokatie. In dat geval heeft de verkopende partij besloten dit aan ons uit te besteden (bijvoorbeeld door tijdgebrek of iets dergelijks).
Als je een woning hebt gezien op onze website, dan kun je jezelf aanmelden voor een bezichtiging op desbetreffende pagina waar de woning van jou interesse is te vinden.  Je dient hiervoor wel eerst een account aan te maken.

De documenten die bij de woning horen

Bij ons kan je altijd de woningstukken opvragen. Deze sturen wij jou dan toe via e-mail.
We zorgen dat dit zo compleet mogelijk bij jou wordt aangeleverd, zodat wij altijd aan onze meldingsplicht als verkoper voldoen.

Een bod uitbrengen

Als je de woning hebt bezichtigd en je wilt ervoor gaan, dan dien je dat bod op onze website uit te brengen.
Zo maken wij de biedingen transparant. Wel dien je eerst jouw registratie te voltooien.
Wil je weten tot hoeveel je max kunt gaan qua financiële mogelijkheden ?
Dan kun je in contact treden met onze erkende en onafhankelijke hypotheekadviseur waar wij mee samenwerken. Hij of zij kan voor jou een quickscan doen, uiteraard vrijblijvend, om te zien wat je maximaal kunt lenen inclusief de daarbij horende maandelijkse hypotheeklasten.
Zo voorkom je teleurstellingen achteraf!

Overige voorwaarden

Bij jouw bieding op de woning horen ook voorwaarden.
Denk hierbij aan wel of geen (of gedeeltelijke) voorbehoud van financiering en misschien wil je zelfs wel een bouwkundige keuring laten uitvoeren.
Wanneer je wordt overboden, dan krijg je hier automatisch een berichtje van.
Daarna besluit je zelf of je wilt overbieden ja of nee.

Aandachtspunt

Bieden kan tot de biedtermijn die bij de advertentie wordt weergegeven . De termijn wordt automatisch met 15 minuten verlengd wanneer er in de laatste 15 minuten nog een bieding binnenkomt.

De sluitingsdatum met bijbehorende tijd wordt helder weergegeven. Na sluiting hiervan, doen wij er alles aan om zo snel mogelijk met verkoper in gesprek te gaan en door te spreken aan wie de woning wordt gegund door onze opdrachtgever (de verkoper).
Dit zal afhangen van uiteraard het bod en de voorwaarden. Wij adviseren verkoper hierin, echter ligt de finale beslissing bij de verkopende partij.

Gunning

Verkopen geschied nog altijd op basis van gunning. Verkoper beslist. Te allen tijde! Die verkoopt namelijk naast het zakelijk gedeelte ook graag aan iemand aan wij hij en/of zij het ook echt gunt.

De kosten van ons biedplatform

Deze worden betaalt door de koper van de woning en wordt inzichtelijk gemaakt bij het uitbrengen van de bieding. Deze veilingkosten komen bovenop jouw bod, en dat tezamen is de uiteindelijke koopsom.
Deze veilingkosten kun je meefinancieren en zijn fiscaal aftrekbaar.
De hoogte van de fee is minimaal € 3495,- en maximaal fee  € 5.499,- (afhankelijk van de koopprijs van de woning).

Tijdelijk koopcontract digitaal ondertekenen

Wanneer je van ons bericht krijgt dat je het beste voorstel hebt gedaan en verkoper aan jou wil verkopen, dan gaan wij aan de slag met het koopcontract. Deze ontvang je dan per mail en kun je dan digitaal tekenen en aan ons retourneren. Makkelijk toch!
Wij behartigen dan de verdere zaken en regelen alles met de projectnotaris tot aan het transport.

Notaris

Op de dag van het transport regelt de notaris de eigendomsoverdracht en zal definitieve ondertekening van de akte op het notariskantoor plaatsvinden.

Kosten van de overdracht zijn voor rekening van de koper.