Wat is mijn huis waard ?

Wat is mijn huis waard ?

Wil jij weten wat jouw woning in Almere waard is? Of heb je een huis op het oog dat je misschien wilt gaan kopen? Vul dan nu de gratis online waardebepaling module in.


De waarde van jouw woning in Almere bepalen

Natuurlijk kun je een taxateur inhuren in Almere en tot een exacte waarde van jouw woning komen met een mooi uitgewerkt rapport,. Echter, daar zijn natuurlijk flinke kosten mee gemoeid. Soms wel € 800,- !
Een andere optie is om informatie bij Het Kadaster of Calcasa op te vragen. Ook deze mogelkijkheden kosten geld
Vandaag de dag kun je op basis van big data in veel gevallen al binnen enkele minuten een vrij zuivere indicatie van je woningwaarde ontvangen per email. Helemaal gratis!
Big data kijkt o.a. naar recente transacties van vergelijkbare objecten in de directe omgeving (lokatie), vierkante meters etc
Verbouwingen, staat van onderhoud etc kan big data niet zien. Daarom is de uitkomst indicatief.
Let op: aan deze indicatiewaarde kunnen geen rechten worden ontleend. De woningwaarde die door de tool wordt berekend is een schatting, géén taxatie. Voor het veranderen van je hypotheek of het verkopen van je huis heb je een officiële taxatie nodig.


Diverse redenen waarom je de waarde wilt weten van een woning in Almere

Verkopen, aankopen, scheiding, hypotheek oversluiten etc etc. Er kunnen diverse motieven zijn waarom je de waarde wilt weten van een huis of een appartement.
Een handige eerste stap is het invullen van de gratis online waardebepaling.

 

Woningwaarde bepalen voor het verkopen van jouw woning

Je bent voornemens je huis te gaan verkopen? Vul dan eerst eens zonder verdere verplichtingen onze gratis online tool in.
Zo krijg je er een aardig idee bij wat jouw huis ongeveer waard is.
Voor een exacte waardebepaling in deze snel veranderende markt met torenhoge inflatie bieden wij aan om gratis bij u langs te komen voor een meer nauwkeurige waardebepaling en slim vraagprijsadvies. Een van onze makelaars met lokale expertise taxateur is u daarbij dan graag van dienst.

 

Woning kopen ? 

Heb je een huis op het oog in Almere ? Is de vraagprijs reëel ?  Wanneer je gaat bieden is het handig om te weten wat de uitkomst is van de online woningwaarde. Wij adviseren te allen tijde om een aankoopmakelaar in te schakelen om jou bij te staan tijdens de bezichtiging, jou te voorzien van een goede biedstrategie en je tevens te behoeden voor juridische en bouwkundige valkuilen.

 

Waarde huis berekenen op onze website met de online module.

Wanneer je op GRATIS! Makelaar Almere de waarde van je huis laat berekenen, ontvang je binnen een paar minuten per email een waarde-indicatie.
Die gebaseerd is op onder andere recente transactieprijzen van vergelijkbare objecten.
De uitkomst van de berekening geeft een globale inschatting van wat een woning waard is en kan je helpen bij het bepalen van de verkoopprijs of aankoopprijs van een woning. Let op: aan deze indicatiewaarde kunnen echter geen rechten worden ontleend. De woningwaarde die door de tool wordt berekend is een schatting, géén taxatie. Voor het veranderen van je hypotheek of het aankopen van een huis (met hypotheek) heb je een officiële taxatie nodig.

 

Marktwaarde versus intrinsieke waarde.

De marktwaarde is de verkoopwaarde van een woning in de nu huidige markt. Met andere woorden : de prijs die kopers bereid zijn te betalen voor een woning. De intrinsieke waarde is wat een woning daadwerkelijk waard is.

 

De intrinsieke waarde van een woning

Wat zijn de kenmerken van de woning ? 
Woonoppervlakte / perceeloppervlakte ?
Hoeveel kamers heeft de woning? Staat van onderhoud?
Hoe zien de badkamer en de keuken eruit?
En tegenwoordig is energie natuurlijk een hot issue en is het energielabel eveneens een zeer belangrijk aspect.
Lokatie is key uiteraard. Dus naast kenmerken is ligging een uitermate belangrijk element.
Hoe is de woning geistueerd ten opzichte van voorzieningen, scholen, is er een fabriek of drukke weg dichtbij, bereikbaarheid van het huis, etc
Verder zijn socio demografische variabelen (gezinsamenstelling leeftijd en inkomensklasse) van de mensen die in een bepaalde buurt belangrijk maar ook de mate van criminaliteit etc.

 

Marktwaarde van een object

Dit heeft alles te maken met vraag en aanbod. 
Hoeveel vraag is er nu, in de huidige markt naar een bepaalde woning.
Een ander ding is de financieringsmogelijkheden zoals wel of geen voorbehoud.
Hoeveel soortgelijke woningen worden er in de omgeving aangeboden en wat zijn eventuele alternatieven?