Zelf huis verkopen

Waarom zelf je huis verkopen?

De voornaamste reden waarom mensen zelf hun huis willen verkopen is geld besparen. Dat kan maar zo duizenden euro’s schelen en daar kan je dan heerlijk van op vakantie of misschien wil je dat geld wel investeren in je nieuwe woning.
Let er wel op dat je aan alle zaken waar je rekening mee moet houden voldoet, want anders zou je zo maar eens de deksel op de neus kunnen krijgen en dan wordt goedkoop ineens duurkoop.


Flexibiliteit voor wat betreft de bezichtigingen!

Jij regelt zelf de afspraken voor de bezichtiging(en) met de potentiële kopers en dat kan dus ook in de weekenden, ’s avonds of misschien wel ’s ochtends vroeg.

Jij kent jouw woning het beste!
Je hebt er immers zelf gewoond en weet vaker nog beter van de hoed en de rand dan de makelaar zelf. Het is leuk om zelf potentiele kopers door jouw huis rond te leiden en dat kunnen de mensen tijdens een bezichtiging ook zeker waarderen.

Zijn er ook risico’s verbonden aan zelf je huis verkopen?
Zeker! Je huis verkopen is en blijft een juridische transactie.
Wanneer je geen ervaren onderhandelaar bent dan zou het maar zo eens kunnen zijn dat je door het spel van loven en bieden jouw woning verkoopt tegen een (net) te lage prijs, terwijl de makelaar er door het hoofd koel te houden wellicht meer uit had kunnen halen. Je bespaart dan op je courtage maar verkoopt misschien tegen een minder goede prijs dan wanneer je een ervaren makelaar (onderhandelaar) in de arm zou hebben genomen. Dus wat is wijsheid?

Voor wat betreft juridische zekerheid is die er niet wanneer jij besluit jouw huis te verkopen zonder makelaar.
Blijkt bijvoorbeeld na de leveringsdatum dat er ergens gebreken naar boven komen wanneer jij niet aan de correcte meldingsplicht hebt voldaan, dan zou dat zo maar eens vervelende gevolgen kunnen hebben.